woensdag 29 november 2017

Ontdekkend leren van elkaar

In het tweede leerjaar hebben we de laatste weken geleerd hoe we samen kunnen werken. Met coöperatieve werkvormen wil juf de nieuwe leerstof aanbrengen en ons laten onderzoeken.
Iedere dag gaan we een kwartiertje extra bewegen, dit ofwel door toertjes te wandelen / lopen op ons fietsparcours of door een leuke wandeling te maken in het dorp. Tijdens de wandeling mogen we praten met ons wandelvriendje. Omwille van het slechte weer deze week hebben we ons kwartiertje in de klas gedaan door onder meer te dansen, eventjes een extra tussendoortje, een spelletje, ... We hopen snel dat we terug buiten kunnen.

Enkele sfeerbeelden

We liepen niet de hele wandeling naast het zelfde vriendje. Na ongeveer 2 minuten praten moesten de kinderen die tegen de graskant een plaats naar voren schuiven. En zo hadden we een nieuwe vriend waartegen we konden praten. 
Woorden koppelen aan prenten. We liepen rond in de klas en op het teken van de juf mochten we bij het dichtstbijzijnde kindje gaan staan. Vormden we een duo, dan mochten we in de kring gaan zitten. 

De rekenoefeningen maakten we eerst in kleine groepjes op een placemat. Daarna vertelden we aan onze vrienden hoe we aan onze oplossing zijn gekomen. We staan in twee kringen en kijken elkaar aan. De kinderen in de binnenkring beelden iets uit, de buitenkring doet na. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten